Despre noi

Timstal este o societate care are ca obiect de activitate verificarea tehnică periodică a centralelor termice de puteri pana la 400kW pe raza Municipiului Timisoara si in imprejurimi.

In conformitate cu Legea nr. 64/2008 verificarea tehnica periodica a centralelor termice (denumite popular si: cazane de incalzire sau centrale de apartament) se efectuează la un interval de 2 ani de către persoane juridice autorizate.

Verificările tehnice periodice constau în:

 • verificarea existenţei “Livretului aparatului” aflat la deţinator/utilizator;
 • verificarea integrităţii aparatului şi a menţinerii condiţiilor iniţiale de instalare;
 • încercarea la presiune hidraulică la cazane efectuată conform art. 29 din PT A 1-2010, la intervale de 4 ani;
 • verificarea şi reglarea instalaţiei de ardere în scopul realizării unei arderi complete, cu eficienţa indicată de producător;
 • analiza gazelor arse şi verificarea încadrării valorilor în limitele admise;
 • verificarea funcţionării corecte a dispozitivelor de control, reglare şi siguranţă;
 • efectuarea verificărilor aplicabile în conformitate cu condiţiile tehnice prevazute în livretul aparatului, precum şi în instrucţiunile producătorului.
 • Valorile măsurate: O2, CO / H2, NO, temperatură gaze arse, temperatura aerului de combustie, tiraj în coş, presiune
 • Valori calculate: Lambda (exces de aer), CO2, eficienţă (ETA), diferenţa de temperatură, presiune diferenţiala, eficienţa în condensaţie (Eta-BW), pierderi (QA), punct de rouă, NOXVerificarea centralei se efectueaza cu analizor de gaze german de ultima generatie.Odata cu eliberarea certificatului de verificare tehnica valabil 2 ani, datele centralei termice sunt introduse in baza noastra de date iar cu o luna inainte de expirare clientii nostri vor fi anuntati prin e-mail sau telefonic de necesitatea efectuarii unei noi verificari, ajutand astfel la mentinerea centralei atit in limitele legale de functionare cit si in cele de siguranta. Totodata se pot face si comparatii ale evolutiei functionarii (randamentului) centralei termice, evidentiindu-se cind apare necesitatea curatarii schimbatorului de caldura – mentinand astfel functionarea in parametri optimi a sursei de caldura a locuintei Dvs.Dacă doriţi să solicitaţi o ofertă personalizată din partea noastra sau doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre serviciile oferite de societatea noastră completaţi formularul de contact.

  Programare online

  Firma noastra deserveste clientii din Timisoara si din judetul Timis. Ne puteti contacta la nr. de telefon 0745 230418 sau completand urmatorul formular

  Numele

  Adresa de email

  Numar de telefon

  Adresa exacta

  Serviciul solicitat

  Data la care doriti sa se faca verificarea (+/- 1-2 zile)

  Interval orar

  Centrala termica model (ex. Vaillant, Viessmann, Bosch etc.) si puterea (24kW, 40kW etc.)