De ce trebuie spalat, nu doar curatat (igienizat) aparatul de aer conditionat

Fungi, bacterii, spori de mucegai. Adica surse sigure de boli ale aparatului respirator.

Cine a racit macar o data in miez de vara din cauza aerului conditionat de acasa, de la birou sau din masina stie la ce ma refer.

O legenda urbana zice ca e suficient sa spalam din cind in cind sitele din plasa de nailon ca sa scapam de vietuitoarele nedorite ce-si fac cuib in splitul aerului conditionat din sufrageria noastra.

Gresit.

E drept ca un filtru proaspat spalat de praf e ceva mai bun decit unul imbicsit si ca in praful din el traiesc diverse chestii foarte mici care de-abia asteapta sa fie purtate de jetul de aer pina in nasul si plaminii nostri, insa “maternitatea” lor e altundeva, in zonele umede greu accesibile. Suprafata lamelelor de pe serpentina, tavita de condens, chiar si palele ventilatorului sint locuri propice dezvoltarii bacteriilor, mucegaiului, fungilor. Pentru a scapa de ele este necesar ca cel putin o data pe an sa facem o spalare completa a evaporatorului (splitul) aparatului de aer conditionat. Nu sa-l “curatam” cu o perie sau cu aspiratorul , nu sa-l “igienizam” cu un spray dat pe ici-pe colo pe lamelele ce se vad sub filtre. Nu!

Spalare cu detergent special dezinfectant, dezinfectare suplimentara cu abur si clatire abundenta cu apa: asta-i solutia!

Spalare cu detergent, periere sub jet de abur a lamelelor, filtrelor,  tavitei de condens, a ventilatorului si a carcasei splitului si in final 0 clatire abundenta cu jet de apa. Litri de apa!

Cu toate ca este o operatie mai complicata, ce necesita indepartarea completa a mantalei splitului, si e necesar sa se ia masuri de precautie pentru a se evita scurgerea apei sau detergentului pe linga split pe zugraveala sau pe mobila, dureaza mai mult, dar si rezultatul e pe masura. In primul rind chimicalele folosite nu corodeaza cuprul serpentinei sau aluminiul lamelelor asa cum o face clorul din solutiile antimucegai clasice iar aburul uscat la 120 grade Celsius distruge virusurile, bacteriile, acarienii si ouale lor, sporii de mucegai si indeparteaza orice depunere de praf, grasimi, nicotina, etc, plus ca argintul coloidal continut de detergentul special face ca reaparitia coloniilor de bacterii sa fie mult intirziata.

Aceasta este o curatare profesionala a aparatului de aer conditionat, asa cum se face in Statele Unite, Australia…

Din vara 2015, Timstal are un nou serviciu, in Timisoara si judetul Timis: curatare – spalare profesionala cu detergent, abur si apa a aparatului de aer conditionat la preturi promotionale:

150 lei / aparat sau 125 lei / aparat pentru 2 aparate sau mai multe, la aceeasi adresa.

Intreg procesul dureaza in jur de 75 minute.

Va puteți programa la: 0744-392.356

  Programare online

  Firma noastra deserveste clientii din Timisoara si din judetul Timis. Ne puteti contacta la nr. de telefon 0745 230418 sau completand urmatorul formular

  Numele

  Adresa de email

  Numar de telefon

  Adresa exacta

  Serviciul solicitat

  Data la care doriti sa se faca verificarea (+/- 1-2 zile)

  Interval orar

  Centrala termica model (ex. Vaillant, Viessmann, Bosch etc.) si puterea (24kW, 40kW etc.)